- vypracujeme dokumentáciu systému manažérstva kvality,
- systém zavedieme do praxe,
- vyškolíme zamestnancov,
- pripravíme Vás na certifikáciu,
- poskytneme Vám kvalifikovaných ľudí do tímu HACCP a SMBP.
Integrujeme nasledovné systémy manažérstva:
- systém manažérstva kvality (ISO 9001: 2015),
- systém manažérstva bezpečnosti potravín (ISO 22000: 2006, FSSC 22000, IFS International Food standard 6, BRC Global Standard for Food Safety Issue 6 a iné …)
- systém manažérstva kvality skúšobných a kalibračných laboratórií (ISO 17025: 2005),
- systém environmentálneho manažérstva (ISO 14001: 2015),
- systému bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci (STN OHSAS 18001: 2008).
Prečo?
Vytvorenie integrovaného manažérskeho systému sprehľadní jednotlivé procesy a odstráni duplicitu
STN EN ISO 9001:2016 Systémy manažérstva kvality.
Je technická norma obsahujúca požiadavky na systém manažérstva kvality organizácie.
Systém manažérstva kvality podľa STN EN ISO radu 9000: je systematické riadenie organizácie za účelom trvalého zlepšovania činností organizácie, zvyšovania spokojnosti zákazníkov a zainteresovaných strán. Je to systém manažérstva na usmerňovanie a riadenie organizácie s ohľadom na kvalitu.
- Normy radu ISO 9000 sú normy pre manažérstvo systémov kvality.
- Norma STN EN ISO 9001:2016 Systémy manažérstva kvality – Požiadavky, je základnou certifikačnou normou – obsahuje
požiadavky. - Z hľadiska štruktúry je norma STN EN ISO 9001:2016 – procesne orientovaná.
Požiadavky normy STN EN ISO 9001:2016:
4 Kontext organizácie
4.1 Pochopenie organizácie a jej súvislostí
4.2 Pochopenie potrieb a očakávaní zúčastnených strán
4.3 Určenie predmetu systému manažérstva kvality
4.4 Systém riadenia kvality a jeho procesy
5 Vodcovstvo
5.1 Vodcovstvo a záväzok
5.1.1 Všeobecné
5.1.2 Zameranie na zákazníka
5.2 Politika
5.2.1 Vytvorenie politiky kvality
5.2.2 Komunikácia politiky kvality
5.3 Roly, zodpovednosti a právomoci v organizácii
6 Plánovanie
6.1 Opatrenia na zvládanie rizík a príležitostí
6.2 Ciele kvality a plánovanie ich dosiahnutia
6.3 Plánovanie zmien
7 Podpora
7.1 Zdroje
7.1.1 Všeobecne
7.1.2 Pracovníci
7.1.3 Infraštruktúra
7.1.4 Prostredie na prevádzku procesov
7.1.5 Zdroje monitorovania a merania
7.1.5.1 Všeobecné
7.1.5.2 Hodnotenie sledovateľnosti
7.1.6 Poznatky organizácie
7.2 Kompetentnosť
7.3 Povedomie
7.4 Komunikácia
7.5 Zdokumentované informácie
7.5.1 Všeobecné
7.5.2 Tvorba a aktualizácia
7.5.3 Riadenie zdokumentovaných informácií
8 Prevádzka
8.1 Plánovanie a riadenie prevádzky
8.2 Požiadavky na produkty a služby
8.2.1 Komunikácia so zákazníkom
8.2.2 Určenie požiadaviek na produkty a služby
8.2.3 Preskúmanie požiadaviek na produkty a služby
8.2.4 Zmeny v požiadavkách na produkty a služby
8.3 Návrh a vývoj produktov a služieb
8.3.1 Všeobecne
8.3.2 Plánovanie návrhu a vývoja
8.3.3 Vstupy do návrhu a vývoja
8.3.4 Riadiace činnosti návrhu a vývoja
8.3.5 Výstupy z návrhu a vývoja
8.3.6 Zmeny návrhu a vývoja
8.4 Riadenie externe poskytovaných procesov, produktov a služieb
8.4.1 Všeobecné
8.4.2 Typ a rozsah riadenia
8.4.3 Informácie pre externých poskytovateľov
8.5 Výroba a poskytovanie služieb
8.5.1 Riadenie výroby a poskytovania služieb
8.5.2 Identifikácia a sledovateľnosť
8.5.3 Majetok patriaci zákazníkom alebo externým poskytovateľom
8.5.4 Ochrana
8.5.5 Činnosti po dodaní
8.5.6 Riadenie zmien
8.6 Uvoľňovanie produktov a služieb
8.7 Riadenie nezhodných výstupov
9 Hodnotenie výkonnosti
9.1 Monitorovanie, meranie, analýza a hodnotenie
9.1.1 Všeobecné
9.1.2 Spokojnosť zákazníka
9.1.3 Analýza a hodnotenie
9.2 Interný audit
9.3 Preskúmanie manažmentom
9.3.1 Všeobecné
9.3.2 Vstupy do preskúmania manažmentom
9.3.3 Výstupy z preskúmania manažmentom
10 Zlepšovanie
10.1 Všeobecné
10.2 Nezhody a nápravné opatrenia
10.3 Trvalé zlepšovanie