GASTRO-HACCP štítky na potraviny

GASTRO-HACCP štítky na potraviny
Pre okamžitú identifikáciu  Vami spracovávaných a balených surovín a potravín určených na ďalšie skladovanie v gastro sektore slúžia označovacie GASTRO-HACCP štítky na potraviny. Štítky slúžia na označovanie potraviny názvom, dátumom originálneho obalu (šarže) a dátumom spotreby, teda všetkých dôležitých informácii z pohľadu systému HACCP rozhodujúcich pre bezpečnosť potraviny a jej vysledovateľnosť. Lepiaci štítok vo Vašej firme zabráni strate týchto dôležitých informácii a chráni firmu pred sankciami od kontrolných orgánov. Označovanie lepiacim  štítkom je v súlade so zásadami správnej výrobnej praxe. Informácie o potravinách musia vždy ostať pravdivé a nesmú klamať v zložení potraviny, jej pôvodu, vlastnostiach, spôsobe výroby, trvanlivosti alebo množstva.

Kúpiť štítky: https://lunys.sk/

Doba uchovávania potravín (určené podmienky sú orientačné, závisia vždy od čerstvosti a stavu suroviny):

Potraviny chladené 2-5 °C                          bežná doba uchovania                 doba uchovania vo vákuu

Červené mäso                                                                 3-4 dni                                                 8-9 dní

Biele mäso                                                                        2-3 dni                                                 6-9 dní

Ryby celé                                                                           1-3 dni                                                 4-5 dní

Zverina                                                                               1-3 dni                                                 5-7 dní

Údeniny                                                                             7-15 dní                                               25-40 dní

Krájané údeniny                                                             4-6 dní                                                 20-25 dní

Mäkké syry                                                                       5-7 dní                                                 14-20 dní

Tvrdé syry                                                                         15-20 dní                                            25-60 dní

Zelinárska produkty                                                      1-3 dni                                                 7-10 dní

Ovocie                                                                                5-7 dní                                                 14-20 dní

Potraviny varené, upravované

Kaša, polievky zeleninové                                          2-3 dni                                                 6-10 dní

Cestoviny, ryža                                                                2-3 dni                                                 6-8 dní

Mäso varené, pečené                                                  3-5 dní                                                 10-15 dní

Mäkká pečiva                                                                  2-3 dni                                                 6-8 dní

Olej na fritovanie                                                           10-15 dní                                            25-40 dní

Potraviny zmrazené -18 °C

Mäso                                                                                   4-6 mesiacov                                    15-20 mesiacov

Ryby                                                                                    3-4 mesiace                                       10-12 mesiacov

Zelenina                                                                             8-10 mesiacov                                  18-24 mesiacov

Potraviny s pokojovou teplotou 20-25 °C

Chlieb                                                                                 1-2 dni                                                 6-8 dní

Balené sušienky                                                             4-6 mesiacov                                    12 mesiacov

Cestoviny                                                                         5-6 mesiacov                                    12 mesiacov

Ryža                                                                                     5-6 mesiacov                                    12 mesiacov

Múka                                                                                  4-5 mesiacov                                     12 mesiacov

Suché ovocie                                                                   3-4 mesiace                                       12 mesiacov

Mletá káva                                                                        2-3 mesiace                                       12 mesiacov

Čaj sypaný                                                                        5-6 mesiacov                                     12 mesiacov

Práškové mlieko                                                             1-2 mesiace                                       12 mesiacov

Potraviny v prášku                                                         1-2 mesiace                                       12 mesiacov

Odporúčajú:

Peter Frolo,Villa Nečas Žilina
Ľubomír Herko Hotel sv.Ludmila & reštaurácia Garden,SkalicaCulinary

Club Ľubomíra Herka

Gabriel Kocák Ú nás doma Poprad
Peter JarošHotel Átrium Starý Smokovec
Tomáš Tejbus Welness Hotel Borovica Štrbské pleso 
Peter Pikovsky  GRAND Starý Smokovec 
Miroslav Zámiska Grand Hotel Kempinski, Štrbské pleso 
Robert Hudak Salamandra Rezort, Sliezky dom
Ondrej Majerčák TMR Gastro Vysoké Tatry
Rastislav Fech, Penzión St.Petrus Vini
Rastislav Fech, Horský Hotel Šachtička