GASTRO-HACCP štítky na potraviny
Pre okamžitú identifikáciu Vami spracovávaných a balených surovín a potravín určených na ďalšie skladovanie v gastro sektore slúžia označovacie GASTRO-HACCP štítky na potraviny. Štítky slúžia na označovanie potraviny názvom, dátumom originálneho obalu (šarže) a dátumom spotreby, teda všetkých dôležitých informácii z pohľadu systému HACCP rozhodujúcich pre bezpečnosť potraviny a jej vysledovateľnosť. Lepiaci štítok vo Vašej firme zabráni strate týchto dôležitých informácii a chráni firmu pred sankciami od kontrolných orgánov. Označovanie lepiacim štítkom je v súlade so zásadami správnej výrobnej praxe. Informácie o potravinách musia vždy ostať pravdivé a nesmú klamať v zložení potraviny, jej pôvodu, vlastnostiach, spôsobe výroby, trvanlivosti alebo množstva.
Kúpiť štítky: https://lunys.sk/
Doba uchovávania potravín (určené podmienky sú orientačné, závisia vždy od čerstvosti a stavu suroviny):
Potraviny chladené 2-5 °C bežná doba uchovania doba uchovania vo vákuu
Červené mäso 3-4 dni 8-9 dní
Biele mäso 2-3 dni 6-9 dní
Ryby celé 1-3 dni 4-5 dní
Zverina 1-3 dni 5-7 dní
Údeniny 7-15 dní 25-40 dní
Krájané údeniny 4-6 dní 20-25 dní
Mäkké syry 5-7 dní 14-20 dní
Tvrdé syry 15-20 dní 25-60 dní
Zelinárska produkty 1-3 dni 7-10 dní
Ovocie 5-7 dní 14-20 dní
Potraviny varené, upravované
Kaša, polievky zeleninové 2-3 dni 6-10 dní
Cestoviny, ryža 2-3 dni 6-8 dní
Mäso varené, pečené 3-5 dní 10-15 dní
Mäkká pečiva 2-3 dni 6-8 dní
Olej na fritovanie 10-15 dní 25-40 dní
Potraviny zmrazené -18 °C
Mäso 4-6 mesiacov 15-20 mesiacov
Ryby 3-4 mesiace 10-12 mesiacov
Zelenina 8-10 mesiacov 18-24 mesiacov
Potraviny s pokojovou teplotou 20-25 °C
Chlieb 1-2 dni 6-8 dní
Balené sušienky 4-6 mesiacov 12 mesiacov
Cestoviny 5-6 mesiacov 12 mesiacov
Ryža 5-6 mesiacov 12 mesiacov
Múka 4-5 mesiacov 12 mesiacov
Suché ovocie 3-4 mesiace 12 mesiacov
Mletá káva 2-3 mesiace 12 mesiacov
Čaj sypaný 5-6 mesiacov 12 mesiacov
Práškové mlieko 1-2 mesiace 12 mesiacov
Potraviny v prášku 1-2 mesiace 12 mesiacov
Odporúčajú:
Peter Frolo,Villa Nečas Žilina
Ľubomír Herko Hotel sv.Ludmila & reštaurácia Garden,SkalicaCulinary
Club Ľubomíra Herka
Gabriel Kocák Ú nás doma Poprad
Peter JarošHotel Átrium Starý Smokovec
Tomáš Tejbus Welness Hotel Borovica Štrbské pleso
Peter Pikovsky GRAND Starý Smokovec
Miroslav Zámiska Grand Hotel Kempinski, Štrbské pleso
Robert Hudak Salamandra Rezort, Sliezky dom
Ondrej Majerčák TMR Gastro Vysoké Tatry
Rastislav Fech, Penzión St.Petrus Vini
Rastislav Fech, Horský Hotel Šachtička